Heimwee en openbaar vervoer - Reisverslag uit Cork, Ierland van Katrein - WaarBenJij.nu Heimwee en openbaar vervoer - Reisverslag uit Cork, Ierland van Katrein - WaarBenJij.nu

Heimwee en openbaar vervoer

Door: Webmaster Katrein

Blijf op de hoogte en volg Katrein

25 Oktober 2005 | Ierland, Cork

Hi folks,

Terug in Ierland na een weekendje Belgium .... Zaaaaalig was het. Uiteraard niet genoeg tijd om iedereen te bezoeken en om alle dingen te doen die ik wou doen.

Het openbaar vervoer in Ierland loopt echt niet van een leien dakje ! Men doet maar wat, een bus naar Galway heeft me naar Shannon airport gebracht - Gelukkig maar, anders had ik mijn vliegtuig gemist.
Dus ik had het gekke openbaar vervoer in mijn voordeel om naar Shannon Airport te gaan.
Een ander verhaal is mijn terugkeer van Dublin naar Cork. Djeeezus ...
Moeten rennen van de luchthaven naar de bushalte. Had 1 minuut, al een geluk dat ik enkel handbagage bij me had, anders was het daar al misgelopen.
Dus met de bus naar het treinstation, waar ik bijna flauwviel toen ik de prijs hoorde voor de treinrit van Dublin naar Cork, nl 52.50 Euro !! Unbelievable.
Mijn Ierse bankkaart werkte niet, het regende pijpestelen, ... Je kan je wel voorstellen hoe ik me voelde zeker ? Vooral na een super, fijn weekend in Belgie !
Enfin, gelukkig had ik nog wat geld op zak om de "gouden treinrit" te betalen ... 3 uur moeten wachten op de trein, dan trein 20min vertraging ... Maar ja, dat kon er nog wel bij.
De treinrit duurde 3uur, ter vergelijking : de snelste treinen hier, zijn onze boemeltreinen. Aangekomen in Cork, buiten het centrum natuurlijk. En geen bus meer !
Iedereen moest in de regen, naar een taxi op zoek gaan. Bijna moeten vechten voor een taxi, maar gelukkig droeg ik "high heels" en koos de taxi-bestuurder mij ... Uiteraard heb ik "mijn" taxi gedeeld, gewoon omdat ik een lief meisje ben en misschien ook omdat ik de kosten wou delen.
Rond 2u, midden in de nacht thuisgekomen, Hanna, mijn roommate wakkergemaakt omdat ik tegen iets aanliep ...
Anyway, ik ben thuisgeraakt he !

Liefs,

• 25 Oktober 2005 - 11:33

Tania:

Ahum... Wat een mail!
    Ik hoop dat het je toch een beetje meevalt. Dat Corck gedoe.
    Tot snel!
    Grtz
    Ikke

• 25 Oktober 2005 - 11:51

KATREIN:

EVEN TER VERDUIDELIJKING : ja het valt hier goed mee hoor ! Ierland is prachtig, maar er zijn wat eigenaardigheden zoals openbaar vervoer

Kus

• 26 Oktober 2005 - 10:40

Tijgerke:

LOL, dat jij dit weer moet meemaken :-p
    Gelukkig is alles toch nog goedgekomen ;-)

Knufs
    T.

• 27 Oktober 2005 - 11:36

Slaperke:

Amai da zou iets voor mij zijn ik zou allang op mene fiets zitten denk ik.. Anyway missing you ! Enne hope you're coming back if not soon than later.. Kind Rgds / W..Slaperke